Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Ide süss! Baracskay Angéla olasz meringue tortája  recept
recept

Ide süss! Baracskay Angéla olasz meringue tortája

0 perc
12 adag
2019. 03. 22.

Elkészítés

  1. A vanília mousse-hoz a zselatint jeges vízbe tesszük. A csokoládét a sóval egy keverőtálba tesszük.
  2. Elkészítjük az angol krémet. A tojássárgáját elkeverjük cukorral. A tejet és a tejszínt a kikapart vaníliarúddal feforraljuk, majd fokozatosan az elkevert cukros tojássárgájára öntjük - ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek. Vigyázzunk, hogy ne egyszerre öntsük rá a tejszínt és folyamatosan kevergessük, különben a tojássárga megfőhet és darabos lesz. Az így kapott krémet visszaöntjük a forralóedénybe és 85 fokig melegítjük folyamatosan keverve! Amint elértük a 85 fokot (használjunk maghőmérőt) az angolkrém elkészült.
  3. A folyamatos kevergetés mellett fogjuk az előzőleg beáztatott és kicsavart zselatint és hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük , majd ráöntjük a fehércsokoládéra. Az egészet botmixerrel simára keverjük. A kapott krémet behelyezzük a hűtőbe körülbelül 15 percre. Kb 38-40 fokra hűtsük le. Néhányszor keverjünk rá.
  4. Míg a krémünk hűl, hozzálátunk a málnazselé elkészítéséhez. A zselatint jeges vízbe áztatjuk.
  5. Az agar-agar hozzáadásával felforraljuk a málnapürét a cukorral. Az előre bekészített kis félgömb alakú szilikonformába öntjük a zselét. Amint megtöltöttük a félgömb alakú formákat, a hűtőben dermesztjük felhasználásig. (Az előre felcímkézett névre szóló polcra helyezzük.)
  6. Ezután visszatérünk a vaníliamousse készítéséhez. A tejszínt félkemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk az eddig a sokkolóban hűlő mousse alaphoz. Ne egyszerre adjuk hozzá a habot a mousse alaphoz, hanem a részletekben.Az állítható kör tortaformát 18cm-re állítjuk. Rátesszük egy sütőpapírra és a tortaformát egy ceruzával körbe rajzoljuk. Ezután a sütőpapírt félretesszük.A tortaformát félig töltjük a krémünkkel, majd betesszük a sokkolóba, hogy kifagyjon.
  7. Elkészítjük a daquoise piskótát. A fehérjét cukorral kemény habbá verjük majd egy spatula segítségével - óvatosan, hogy a hab ne törjön - hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt. A kész krémet habzsákba töltjük.A habzsákhoz elővesszük a kikészített nyomócsövet és a korábban körbe rajzolt sütőpapírt. A habzsákból krémet nyomunk a papír körbe belülről kifelé haladva egy csigát mintázva. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt szép világosbarnára sütjük. Utána tegyük rácsra a sütőpapírral együtt, hagyjuk kihűlni. Majd húzzuk le róla a sütőpapírt.
  8. Elkészítjük a meringue-t. Beáztatjuk a zselatint. A 80 g málnaecetet, cukrot és a glükózt 121 fokra melegítjük. A tojásfehérjét közben lassan elkezdjük felverni. Fehéredés után vékony sugárba hozzácsorgatjuk a forró cukorszirupot. A cukorszirupban készült edénybe beletesszük a 15 g málnaecetet és a kicsavart zselatint. Felmelegítjük és hozzáadjuk a készülő meringuehez. Egy kemény habot kell kapnunk. Olasz meringuet készítünk.
  9. A bekészített San Honoré nyomócsővel ellátott habzsákba töltjük a meringue alapot.
  10. Elővesszük a tortatálat. A daquoise piskótát legalulra helyezzük. Erre ráhelyezzük a “kifagyott” mousse korongot. A mousse tetejére a habzsákba töltött meringue krémmel, 1 cm átmérőjű hullámokat készítünk (szorosan egymás mellé), az oldalára függőleges kis vonalakat helyezünk. Ezután zsebsárkánnyal körbe égetjük. 2 málnafélgömböt elővesszük és negyedeljük (8 kis szelet lesz belőle), ezeket elszórva helyezzük el a meringue tetejére. A málnaszemeket félbevágjuk és szintén a torta tetejére helyezzük, ebből is 8 db-t használunk. Végül szintén 8 db aprított pisztáciát elszórva feltesszük.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

8 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.