Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Ide süss! Baracskay Angéla olasz meringue tortája  recept
recept

Ide süss! Baracskay Angéla olasz meringue tortája

0 perc
12 adag
2019. 03. 22.

Elkészítés

  1. A vanília mousse-hoz a zselatint jeges vízbe tesszük. A csokoládét a sóval egy keverőtálba tesszük.
  2. Elkészítjük az angol krémet. A tojássárgáját elkeverjük cukorral. A tejet és a tejszínt a kikapart vaníliarúddal feforraljuk, majd fokozatosan az elkevert cukros tojássárgájára öntjük - ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek. Vigyázzunk, hogy ne egyszerre öntsük rá a tejszínt és folyamatosan kevergessük, különben a tojássárga megfőhet és darabos lesz. Az így kapott krémet visszaöntjük a forralóedénybe és 85 fokig melegítjük folyamatosan keverve! Amint elértük a 85 fokot (használjunk maghőmérőt) az angolkrém elkészült.
  3. A folyamatos kevergetés mellett fogjuk az előzőleg beáztatott és kicsavart zselatint és hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük , majd ráöntjük a fehércsokoládéra. Az egészet botmixerrel simára keverjük. A kapott krémet behelyezzük a hűtőbe körülbelül 15 percre. Kb 38-40 fokra hűtsük le. Néhányszor keverjünk rá.
  4. Míg a krémünk hűl, hozzálátunk a málnazselé elkészítéséhez. A zselatint jeges vízbe áztatjuk.
  5. Az agar-agar hozzáadásával felforraljuk a málnapürét a cukorral. Az előre bekészített kis félgömb alakú szilikonformába öntjük a zselét. Amint megtöltöttük a félgömb alakú formákat, a hűtőben dermesztjük felhasználásig. (Az előre felcímkézett névre szóló polcra helyezzük.)
  6. Ezután visszatérünk a vaníliamousse készítéséhez. A tejszínt félkemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk az eddig a sokkolóban hűlő mousse alaphoz. Ne egyszerre adjuk hozzá a habot a mousse alaphoz, hanem a részletekben.Az állítható kör tortaformát 18cm-re állítjuk. Rátesszük egy sütőpapírra és a tortaformát egy ceruzával körbe rajzoljuk. Ezután a sütőpapírt félretesszük.A tortaformát félig töltjük a krémünkkel, majd betesszük a sokkolóba, hogy kifagyjon.
  7. Elkészítjük a daquoise piskótát. A fehérjét cukorral kemény habbá verjük majd egy spatula segítségével - óvatosan, hogy a hab ne törjön - hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt. A kész krémet habzsákba töltjük.A habzsákhoz elővesszük a kikészített nyomócsövet és a korábban körbe rajzolt sütőpapírt. A habzsákból krémet nyomunk a papír körbe belülről kifelé haladva egy csigát mintázva. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt szép világosbarnára sütjük. Utána tegyük rácsra a sütőpapírral együtt, hagyjuk kihűlni. Majd húzzuk le róla a sütőpapírt.
  8. Elkészítjük a meringue-t. Beáztatjuk a zselatint. A 80 g málnaecetet, cukrot és a glükózt 121 fokra melegítjük. A tojásfehérjét közben lassan elkezdjük felverni. Fehéredés után vékony sugárba hozzácsorgatjuk a forró cukorszirupot. A cukorszirupban készült edénybe beletesszük a 15 g málnaecetet és a kicsavart zselatint. Felmelegítjük és hozzáadjuk a készülő meringuehez. Egy kemény habot kell kapnunk. Olasz meringuet készítünk.
  9. A bekészített San Honoré nyomócsővel ellátott habzsákba töltjük a meringue alapot.
  10. Elővesszük a tortatálat. A daquoise piskótát legalulra helyezzük. Erre ráhelyezzük a “kifagyott” mousse korongot. A mousse tetejére a habzsákba töltött meringue krémmel, 1 cm átmérőjű hullámokat készítünk (szorosan egymás mellé), az oldalára függőleges kis vonalakat helyezünk. Ezután zsebsárkánnyal körbe égetjük. 2 málnafélgömböt elővesszük és negyedeljük (8 kis szelet lesz belőle), ezeket elszórva helyezzük el a meringue tetejére. A málnaszemeket félbevágjuk és szintén a torta tetejére helyezzük, ebből is 8 db-t használunk. Végül szintén 8 db aprított pisztáciát elszórva feltesszük.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sütőtökös pite meringgel
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti
Recept
Bonyolult

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Baconös muffin, ahogy Király Linda készíti
Recept
Egyszerű

Baconös muffin, ahogy Király Linda készíti

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Színes habcsókok (meringue)
Recept
Mester

Színes habcsókok (meringue)

50 perc
|
32 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis kockák karamellkrémmel
Recept
Bonyolult

Csokis kockák karamellkrémmel

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Babka fahéjas töltelékkel
Recept
Mester

Babka fahéjas töltelékkel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ide Süss! Anita zongoratortája
Recept
Rafinált

Ide Süss! Anita zongoratortája

120 perc
|
24 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Moelleux au chocolat Baracskay Angélától recept
Recept
Bonyolult

Moelleux au chocolat Baracskay Angélától

60 perc
|
25 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Biscotti Baracskay Angélától recept
Recept
Bonyolult

Biscotti Baracskay Angélától

75 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.