Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Ide süss! Baracskay Angéla olasz meringue tortája  recept
recept

Ide süss! Baracskay Angéla olasz meringue tortája

0 perc
12 adag
2019. 03. 22.

Elkészítés

  1. A vanília mousse-hoz a zselatint jeges vízbe tesszük. A csokoládét a sóval egy keverőtálba tesszük.
  2. Elkészítjük az angol krémet. A tojássárgáját elkeverjük cukorral. A tejet és a tejszínt a kikapart vaníliarúddal feforraljuk, majd fokozatosan az elkevert cukros tojássárgájára öntjük - ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek. Vigyázzunk, hogy ne egyszerre öntsük rá a tejszínt és folyamatosan kevergessük, különben a tojássárga megfőhet és darabos lesz. Az így kapott krémet visszaöntjük a forralóedénybe és 85 fokig melegítjük folyamatosan keverve! Amint elértük a 85 fokot (használjunk maghőmérőt) az angolkrém elkészült.
  3. A folyamatos kevergetés mellett fogjuk az előzőleg beáztatott és kicsavart zselatint és hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük , majd ráöntjük a fehércsokoládéra. Az egészet botmixerrel simára keverjük. A kapott krémet behelyezzük a hűtőbe körülbelül 15 percre. Kb 38-40 fokra hűtsük le. Néhányszor keverjünk rá.
  4. Míg a krémünk hűl, hozzálátunk a málnazselé elkészítéséhez. A zselatint jeges vízbe áztatjuk.
  5. Az agar-agar hozzáadásával felforraljuk a málnapürét a cukorral. Az előre bekészített kis félgömb alakú szilikonformába öntjük a zselét. Amint megtöltöttük a félgömb alakú formákat, a hűtőben dermesztjük felhasználásig. (Az előre felcímkézett névre szóló polcra helyezzük.)
  6. Ezután visszatérünk a vaníliamousse készítéséhez. A tejszínt félkemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk az eddig a sokkolóban hűlő mousse alaphoz. Ne egyszerre adjuk hozzá a habot a mousse alaphoz, hanem a részletekben.Az állítható kör tortaformát 18cm-re állítjuk. Rátesszük egy sütőpapírra és a tortaformát egy ceruzával körbe rajzoljuk. Ezután a sütőpapírt félretesszük.A tortaformát félig töltjük a krémünkkel, majd betesszük a sokkolóba, hogy kifagyjon.
  7. Elkészítjük a daquoise piskótát. A fehérjét cukorral kemény habbá verjük majd egy spatula segítségével - óvatosan, hogy a hab ne törjön - hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt. A kész krémet habzsákba töltjük.A habzsákhoz elővesszük a kikészített nyomócsövet és a korábban körbe rajzolt sütőpapírt. A habzsákból krémet nyomunk a papír körbe belülről kifelé haladva egy csigát mintázva. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt szép világosbarnára sütjük. Utána tegyük rácsra a sütőpapírral együtt, hagyjuk kihűlni. Majd húzzuk le róla a sütőpapírt.
  8. Elkészítjük a meringue-t. Beáztatjuk a zselatint. A 80 g málnaecetet, cukrot és a glükózt 121 fokra melegítjük. A tojásfehérjét közben lassan elkezdjük felverni. Fehéredés után vékony sugárba hozzácsorgatjuk a forró cukorszirupot. A cukorszirupban készült edénybe beletesszük a 15 g málnaecetet és a kicsavart zselatint. Felmelegítjük és hozzáadjuk a készülő meringuehez. Egy kemény habot kell kapnunk. Olasz meringuet készítünk.
  9. A bekészített San Honoré nyomócsővel ellátott habzsákba töltjük a meringue alapot.
  10. Elővesszük a tortatálat. A daquoise piskótát legalulra helyezzük. Erre ráhelyezzük a “kifagyott” mousse korongot. A mousse tetejére a habzsákba töltött meringue krémmel, 1 cm átmérőjű hullámokat készítünk (szorosan egymás mellé), az oldalára függőleges kis vonalakat helyezünk. Ezután zsebsárkánnyal körbe égetjük. 2 málnafélgömböt elővesszük és negyedeljük (8 kis szelet lesz belőle), ezeket elszórva helyezzük el a meringue tetejére. A málnaszemeket félbevágjuk és szintén a torta tetejére helyezzük, ebből is 8 db-t használunk. Végül szintén 8 db aprított pisztáciát elszórva feltesszük.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Hagyományos tejes kifli
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Csokiba mártott alma
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zsemlegombóc
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Moelleux au chocolat Baracskay Angélától recept
Recept
Bonyolult

Moelleux au chocolat Baracskay Angélától

60 perc
|
25 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Biscotti Baracskay Angélától recept
Recept
Bonyolult

Biscotti Baracskay Angélától

75 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Hagyományos tejes kifli  recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel  recept
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf recept
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta recept
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Csokiba mártott alma recept
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zsemlegombóc recept
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.