Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Ide Süss! Anita zongoratortája recept
recept
Rafinált

Ide Süss! Anita zongoratortája

120 perc
24 adag
Költséges
2019. 05. 04.

Elkészítés


  1. Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, amikor ezzel kész vagyunk, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ebből 28cm-s tortakarikában 4db-ot sütünk 170 fokon, 10-15 percig.
  2. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Amíg ez keveredik a gépben, addig megfőzzük a pudingot a tejből és 2 csomag csokis pudingporból. Megvárjuk, míg a puding teljesen kihűl és hozzákeverjük a már elkészített vajkrémhez. Fakanállal hozzákeverjük a kakaóport és a 2 db narancs héját és a levét. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk és a kihűlt piskótákra rétegezzük. Míg a többi emelet elkészül, hűtőbe tesszük.
  3. A második tortához az első torta piskótájának leírása alapján készítjük el a piskótatésztát, csak itt nem kerül bele kakaópor. 24cm-s tortaformában 4 lapot sütünk 217 fokon, kb 10-15 percig.
  4. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. A pudingot a tejjel felfőzzük. Miután a pudingunk teljesen kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez és elkeverjük benne a kikapart vanília rúd belsejét. Az erdei gyümölcsöt és a cukorot sűrűre főzzük, majd a keményítőt egy pici vízzel csomómentesre keverjük és összefőzzük a gyümölcssziruppal.
  5. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk és a kihűlt piskótákra rétegezzük. Minden réteg krém után megkenjük az elkészített, kihűlt gyümölcslekvárral. Ezt a tortát is hűtőbe tesszük.
  6. A harmadik tortánál a piskótát ugyanúgy készítjük el, mint az előző kettőnél, csak itt a piros gélfestékből annyit keverünk a piskótatésztához, hogy szép, élénk piros masszát kapjunk. 1 nagy lapot sütünk és 4 db 18-20 cm-es karikát kivágunk belőle.
  7. A krémhez a vajat és porcukrot itt is habosra keverjük és addig megfőzzük a pudingot a megszokott módon. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez. Ízlés szerint belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét. 3 részre osztjuk és rétegezzük a kihűlt piskótákra és a hűtőbe tesszük.
  8. A bevonathoz a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Kiveszünk belőle egy kicsit a külső díszítéshez és a maradékkal körbekenjük a 3 torta oldalát és tetjét.
  9. Az első tortához a burkoló masszát jól meggyúrjuk, étkezési keményítőt szórunk alá (hogy ne ragadjon) és kinyújtjuk. Beburkoljuk vele a legnagyobb tortánkat. Visszarakjuk a hűtöbe.
  10. A második tortához a burkoló masszát az első tortához leírtak alapján kinyújtjuk és beburkoljuk vele a közepes tortánkat. Visszarakjuk a hűtőbe. A leesett fekete burkoló maradékát félretesszük a külső dekorációhoz.
  11. A harmadik tortánál is követjük az első két torta burkolási leírását.
  12. A merevítő rudak segítségével egymásra tesszük a 3 tortát. A maradék vajkrémet a piros gélfestékkel élénk pirosra szinezzük. Kettévesszük és az egyik felével stencil segítségével mintát húzunk az első torta oldalára.
  13. Vonalzó segítségével párna mintát nyomunk a második torta burkolatába és minden vonal találkozásához egy arany cukorgyöngyöt teszünk.
  14. A második tortánál leesett fekete tortaburkolót kinyújtjuk, kb 1,5 cm széles és 6-7 cm hosszú csíkokat vágunk ki és zongorbillentyű formájában a harmadik torta oldalára helyezzük.
  15. Végül a tortákat az illesztésnél körbenyomjuk a maradék piros vajkrémmel, a rózsák fejét egy pici szárral levágjuk, a szárat alufóliába csomagoljuk és úgy tűzzük a torta tetejére.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta
Recept
Rafinált

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Retró gyümölcstorta
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eperhabtorta
Recept
Rafinált

Eperhabtorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Egyszerű csokitorta
Recept
Mester

Egyszerű csokitorta

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Csokoládés húsvéti torta
Recept
Mester

Csokoládés húsvéti torta

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Karneváli torta Ide Süss! Diától recept
Recept
Rafinált

Karneváli torta Ide Süss! Diától

75 perc
|
0 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.