Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, amikor ezzel kész vagyunk, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ebből 28cm-s tortakarikában 4db-ot sütünk 170 fokon, 10-15 percig.
A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Amíg ez keveredik a gépben, addig megfőzzük a pudingot a tejből és 2 csomag csokis pudingporból. Megvárjuk, míg a puding teljesen kihűl és hozzákeverjük a már elkészített vajkrémhez. Fakanállal hozzákeverjük a kakaóport és a 2 db narancs héját és a levét. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk és a kihűlt piskótákra rétegezzük. Míg a többi emelet elkészül, hűtőbe tesszük.
A második tortához az első torta piskótájának leírása alapján készítjük el a piskótatésztát, csak itt nem kerül bele kakaópor. 24cm-s tortaformában 4 lapot sütünk 217 fokon, kb 10-15 percig.
A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. A pudingot a tejjel felfőzzük. Miután a pudingunk teljesen kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez és elkeverjük benne a kikapart vanília rúd belsejét. Az erdei gyümölcsöt és a cukorot sűrűre főzzük, majd a keményítőt egy pici vízzel csomómentesre keverjük és összefőzzük a gyümölcssziruppal.
Az elkészült krémet 3 részre osztjuk és a kihűlt piskótákra rétegezzük. Minden réteg krém után megkenjük az elkészített, kihűlt gyümölcslekvárral. Ezt a tortát is hűtőbe tesszük.
A harmadik tortánál a piskótát ugyanúgy készítjük el, mint az előző kettőnél, csak itt a piros gélfestékből annyit keverünk a piskótatésztához, hogy szép, élénk piros masszát kapjunk. 1 nagy lapot sütünk és 4 db 18-20 cm-es karikát kivágunk belőle.
A krémhez a vajat és porcukrot itt is habosra keverjük és addig megfőzzük a pudingot a megszokott módon. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez. Ízlés szerint belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét. 3 részre osztjuk és rétegezzük a kihűlt piskótákra és a hűtőbe tesszük.
A bevonathoz a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Kiveszünk belőle egy kicsit a külső díszítéshez és a maradékkal körbekenjük a 3 torta oldalát és tetjét.
Az első tortához a burkoló masszát jól meggyúrjuk, étkezési keményítőt szórunk alá (hogy ne ragadjon) és kinyújtjuk. Beburkoljuk vele a legnagyobb tortánkat. Visszarakjuk a hűtöbe.
A második tortához a burkoló masszát az első tortához leírtak alapján kinyújtjuk és beburkoljuk vele a közepes tortánkat. Visszarakjuk a hűtőbe. A leesett fekete burkoló maradékát félretesszük a külső dekorációhoz.
A harmadik tortánál is követjük az első két torta burkolási leírását.
A merevítő rudak segítségével egymásra tesszük a 3 tortát. A maradék vajkrémet a piros gélfestékkel élénk pirosra szinezzük. Kettévesszük és az egyik felével stencil segítségével mintát húzunk az első torta oldalára.
Vonalzó segítségével párna mintát nyomunk a második torta burkolatába és minden vonal találkozásához egy arany cukorgyöngyöt teszünk.
A második tortánál leesett fekete tortaburkolót kinyújtjuk, kb 1,5 cm széles és 6-7 cm hosszú csíkokat vágunk ki és zongorbillentyű formájában a harmadik torta oldalára helyezzük.
Végül a tortákat az illesztésnél körbenyomjuk a maradék piros vajkrémmel, a rózsák fejét egy pici szárral levágjuk, a szárat alufóliába csomagoljuk és úgy tűzzük a torta tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.