Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Ide Süss! Anita zongoratortája recept
recept
Rafinált

Ide Süss! Anita zongoratortája

120 perc
24 adag
Költséges
2019. 05. 04.

Elkészítés


  1. Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, amikor ezzel kész vagyunk, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ebből 28cm-s tortakarikában 4db-ot sütünk 170 fokon, 10-15 percig.
  2. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Amíg ez keveredik a gépben, addig megfőzzük a pudingot a tejből és 2 csomag csokis pudingporból. Megvárjuk, míg a puding teljesen kihűl és hozzákeverjük a már elkészített vajkrémhez. Fakanállal hozzákeverjük a kakaóport és a 2 db narancs héját és a levét. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk és a kihűlt piskótákra rétegezzük. Míg a többi emelet elkészül, hűtőbe tesszük.
  3. A második tortához az első torta piskótájának leírása alapján készítjük el a piskótatésztát, csak itt nem kerül bele kakaópor. 24cm-s tortaformában 4 lapot sütünk 217 fokon, kb 10-15 percig.
  4. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük. A pudingot a tejjel felfőzzük. Miután a pudingunk teljesen kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez és elkeverjük benne a kikapart vanília rúd belsejét. Az erdei gyümölcsöt és a cukorot sűrűre főzzük, majd a keményítőt egy pici vízzel csomómentesre keverjük és összefőzzük a gyümölcssziruppal.
  5. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk és a kihűlt piskótákra rétegezzük. Minden réteg krém után megkenjük az elkészített, kihűlt gyümölcslekvárral. Ezt a tortát is hűtőbe tesszük.
  6. A harmadik tortánál a piskótát ugyanúgy készítjük el, mint az előző kettőnél, csak itt a piros gélfestékből annyit keverünk a piskótatésztához, hogy szép, élénk piros masszát kapjunk. 1 nagy lapot sütünk és 4 db 18-20 cm-es karikát kivágunk belőle.
  7. A krémhez a vajat és porcukrot itt is habosra keverjük és addig megfőzzük a pudingot a megszokott módon. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez. Ízlés szerint belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét. 3 részre osztjuk és rétegezzük a kihűlt piskótákra és a hűtőbe tesszük.
  8. A bevonathoz a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Kiveszünk belőle egy kicsit a külső díszítéshez és a maradékkal körbekenjük a 3 torta oldalát és tetjét.
  9. Az első tortához a burkoló masszát jól meggyúrjuk, étkezési keményítőt szórunk alá (hogy ne ragadjon) és kinyújtjuk. Beburkoljuk vele a legnagyobb tortánkat. Visszarakjuk a hűtöbe.
  10. A második tortához a burkoló masszát az első tortához leírtak alapján kinyújtjuk és beburkoljuk vele a közepes tortánkat. Visszarakjuk a hűtőbe. A leesett fekete burkoló maradékát félretesszük a külső dekorációhoz.
  11. A harmadik tortánál is követjük az első két torta burkolási leírását.
  12. A merevítő rudak segítségével egymásra tesszük a 3 tortát. A maradék vajkrémet a piros gélfestékkel élénk pirosra szinezzük. Kettévesszük és az egyik felével stencil segítségével mintát húzunk az első torta oldalára.
  13. Vonalzó segítségével párna mintát nyomunk a második torta burkolatába és minden vonal találkozásához egy arany cukorgyöngyöt teszünk.
  14. A második tortánál leesett fekete tortaburkolót kinyújtjuk, kb 1,5 cm széles és 6-7 cm hosszú csíkokat vágunk ki és zongorbillentyű formájában a harmadik torta oldalára helyezzük.
  15. Végül a tortákat az illesztésnél körbenyomjuk a maradék piros vajkrémmel, a rózsák fejét egy pici szárral levágjuk, a szárat alufóliába csomagoljuk és úgy tűzzük a torta tetejére.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Retró gyümölcstorta
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eperhabtorta
Recept
Rafinált

Eperhabtorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Egyszerű csokitorta
Recept
Mester

Egyszerű csokitorta

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Csokoládés húsvéti torta
Recept
Mester

Csokoládés húsvéti torta

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dobostorta
Recept
Bonyolult

Dobostorta

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Karneváli torta Ide Süss! Diától recept
Recept
Rafinált

Karneváli torta Ide Süss! Diától

75 perc
|
0 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.