Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Moelleux au chocolat Baracskay Angélától recept
recept
Bonyolult

Moelleux au chocolat Baracskay Angélától

60 perc
25 adag
Átlagos
2018. 03. 20.

Elkészítés

  1. A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk (maximum 55 fokig), és egy kevés cukorral fehéredésig habosítjuk. Két részletben hozzáadjuk a cukrot.
  2. Két részletben fehéredésig keverjük a tojást. Elkeverjük és átszitáljuk a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport.
  3. Az olvasztott vajas csokoládét levesszük a tűzről, és egy másik tálba öntjük (ha ebben keverjük, nem tud hűlni a tészta). Hozzácsorgatjuk a tojásos keveréket, miközben folyamatosan keverjük egy spatula segítségével. Beletesszük a grand marnier-t és a szárazanyagokat.
  4. Egy 8-12 mm átmerőjű habcső segítségével 4 cm átmérőjű halmokat készítünk a masszából. Ezután a fagyasztóba, vagy a hűtőbe tesszük kb. 15 percre, amíg teljesen megdermed.
  5. Mindegyiket még hidegen cukorba forgatjuk, és 170 fokon 4-6 perc alatt megsütjük. A sütőpapírral együtt áthúzzuk egy rácsra, hogy kihűljön, de ne száradjon (ha a tepsin hagyjuk, kekszet eszünk). Végül porcukorba forgatjuk.

    Még több csokis desszert >>>

    Francia finomságok >>>

    Videóreceptek >>>

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti
Recept
Bonyolult

Zserbó, ahogy Bay Éva készíti

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Baconös muffin, ahogy Király Linda készíti
Recept
Egyszerű

Baconös muffin, ahogy Király Linda készíti

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mandulalisztes tejes pite
Recept
Egyszerű

Mandulalisztes tejes pite

65 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Csokis kockák karamellkrémmel
Recept
Bonyolult

Csokis kockák karamellkrémmel

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Meggyes vajas piskóta (cukormentes recept)
Recept
Egyszerű

Meggyes vajas piskóta (cukormentes recept)

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mogyoróvajas csokigolyó
Recept
Egyszerű

Mogyoróvajas csokigolyó

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csokis-csilis piskótatekercs (fatörzs)
Recept
Bonyolult

Csokis-csilis piskótatekercs (fatörzs)

60 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Babka fahéjas töltelékkel
Recept
Mester

Babka fahéjas töltelékkel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.