Elkészítés: A tésztához valókat egy nagy tálba rakjuk, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban margarin, összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától.
Ezután 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobb tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk, és kikent, lisztezett nagy tepsibe tesszük. Tenyerünkkel nyomkodva egy kicsit eligazgatjuk. A lekvárt egy kanállal kissé kikeverjük, majd egyenletesen a tésztára kenjük.
A kisebbik tésztát szintén kb. 0,5 centi vastagra nyújtjuk. Kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a tészta tetejét berácsozzuk vele. Felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165-170 fok) kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk amíg langyos lesz, utána szeleteljük. Akkor a legfinomabb, ha már teljesen kihűlt.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.