Elkészítés: A tésztához valókat egy nagy tálba rakjuk, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nincs benne nagy darabokban margarin, összegyúrjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától.
Ezután 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobb tésztát kb. 0,5 centi vastagra ellapítjuk, és kikent, lisztezett nagy tepsibe tesszük. Tenyerünkkel nyomkodva egy kicsit eligazgatjuk. A lekvárt egy kanállal kissé kikeverjük, majd egyenletesen a tésztára kenjük.
A kisebbik tésztát szintén kb. 0,5 centi vastagra nyújtjuk. Kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a tészta tetejét berácsozzuk vele. Felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165-170 fok) kb. 25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk amíg langyos lesz, utána szeleteljük. Akkor a legfinomabb, ha már teljesen kihűlt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.