Elkészítés: Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap, a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat pici olajjal, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet. A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele, hozzáadunk 1 evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szufléformába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.
A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk 1-2 percre, majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. 1-1 csokorba fogjuk, és körbetekerjük a baconszelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.
Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük. A puliszkát kifordítjuk a tányérra, a bárányhússal és a baconos ceruzababbal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.