Forrásban levő vízben blansírozunk 4 marék leöblített bazsalikomlevelet 3-5 másodperc alatt, majd leszűrjük és kinyomkodjuk. Aprítógépben pürésítjük 1 dl íróval, valamint 2 dl habtejszínnel együtt, és apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk egy tálba.
A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk 5 percig. A maradék tejszínt kis edénybe öntjük, beleszórunk 10 dkg cukrot, és közepes tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. A kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró cukros tejszínben, majd a bazsalikompürébe vegyítjük. A világoszöld masszát adagonként elosztjuk 4-6 kis formában vagy tálkában, és a hűtőben hagyjuk dermedni 2-2 1/2 óra hosszat.
A maradék zselatinlapot is hideg vízben áztatjuk 5 percig. Közben egy kis edényben közepes tűzön felmelegítünk 9 cl írót a maradék 7 dkg cukorral együtt, és a cukor feloldódásáig kevergetjük. Belevegyítjük a kinyomkodott zselatint, majd hozzáadjuk a citromlét, valamint a maradék 9 cl írót, és elosztjuk a zselatinos bazsalikompürén. A formákat visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára.
Tálalás előtt a panna cottát a forró vízbe merített formákból jól behűtött desszertestányérokra borítjuk. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.