Az élesztőt feloldjuk a tejben. A lisztet nagy tálba szitáljuk, és a halom közepébe krátert vájunk. Beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást, a feldarabolt vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd villával az egészet összeforgatjuk.
Lisztezett felületen a tésztát simára gyúrjuk kb. 10 perc alatt. Ezután visszatesszük a tálba, és tiszta konyharuhával letakarva kelesztjük 1 órát.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral leterítünk egy tepsit. Az étcsokoládét késsel apróra vágjuk.
A megkelt tésztát összedolgozzuk a csokidarabokkal, majd kettéosztjuk, és mindkét adagot hengerré sodorjuk. A megformázott bagetteket a tepsibe fektetjük, a tetejükön éles késsel ferdén bevagdossuk, és megkenjük az elkevert tojássárgájával. Végül az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.