A diétás bagett tésztájához az élesztőt langyos vízben az eritrittel felfuttatjuk. Közben kimérjük a többi hozzávalót. A kókuszolaj kivételével keverőtálba tesszük őket.
A felfuttatott élesztőt a keverékhez adjuk, tetszés szerint kézzel vagy géppel dagasztjuk. Végül a kókuszolajban megforgatjuk, atgyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, kb. 30-45 percig kelesztjük. (Gyorsításképp én előmelegített, lekapcsolt sütőben szoktam.)
Miután kétszeresére megkelt, átgyúrjuk, sodrófával téglalap alakúra kinyújtjuk. A rövidebb felénél szorosan felcsavarjuk, a széleit behajtjuk. Bevagdossuk. Kb. 20 percig kelni hagyjuk.
A tojássárgáját kevés langyos vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a bagettet. Ízlés szerint magokkal díszítjük.
180 fokos sütőben kb. 30-45 perc alatt (alul-felül sütéssel) készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.