Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Bagett és batard recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélék

Bagett és batard

120 perc
3 adag
Olcsó
2019. 05. 05.

Elkészítés

  1. Az előtésztához összekeverjük a langyos vizet a kovásszal, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet. Miután simára kevertük, félretesszük 24 órára érni a konyhapultra.
  2. A dagasztásnál az előtésztához adjuk a vizet, a kovászt, majd a kétféle lisztet, a cukrot és elkevertetjük a dagasztógéppel. 10 percet pihentetjük és utána adjuk hozzá a sót, amivel készre dagasztjuk. Kiolajozott edényben 30 percet pihentetjük lefedve.
  3. A tésztát a munkafelületre borítjuk, finoman széthúzzuk és meghajtogatjuk. Újabb 30 percet pihentetjük és még kétszer meghajtogatjuk, majd újabb 30 percet pihentetjük lefedve.
  4. A tésztát kiborítjuk és óvatos mozdulatokkal elterítjük, majd 3 részre osztjuk. A hosszúkás tészta darabokat ismét meghajtogatjuk, az utolsó mozdulattal feszesre húzzuk és az illesztéssel felfelé, letakarva pihentetjük újabb 10 percet.
  5. A batard rövid és duci: a széthúzott tészta széleit hosszában alulról és felülről is ráhajtjuk, majd félbehajtjuk és lezárjuk a kezünk élével, a két végét csücskösre sodorjuk.
  6. A bagett hosszú és vékony: a széthúzott tészta széleit hosszában alulról és felülről is ráhajtjuk, majd félbehajtjuk és lezárjuk a kezünk élével. Középről kifelé indulva sodorjuk (40-50 cm hosszúra), a két végét csücskösre formázzuk. Az illesztésnél kialakult ún. slussz, mindig alulra kerüljön. 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten vagy hűtőben, letakarva egy éjszakát.
  7. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra és az aljába teszünk egy vízzel teli edényt. A megkelt kenyereket vizes ecsettel kenjük le, majd megszórjuk liszttel a tetejüket és bemetszük a tetejüket fél centi mélyen. 10 percet sütjük 240 fokon, majd csökkentjük 210 fokra. 25-28 perc alatt sülnek készre. A sütőből kivéve ismét átkenjük vizes ecsettel, hogy fényesebbek legyenek.

Nézd meg videón, hogy készül a bagett és a batard

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

6 perce

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Házi majonéz
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2024.12.29.

A legfinomabb franciasaláta
Recept
Egyszerű

A legfinomabb franciasaláta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2024.12.06.

Hasonló receptek

Kovászos rozscipó recept
Recept
Rafinált

Kovászos rozscipó

90 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.01.17.

Duplasajtos-snidlinges pogácsa recept
Recept
Mester

Duplasajtos-snidlinges pogácsa

55 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2021.04.24.

Félbarna kovászolt kenyér recept
Recept
Mester

Félbarna kovászolt kenyér

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2019.04.28.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

6 perce

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.