A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Közben az élesztőt 3 dl meleg vízbe morzsoljuk és kevergetve feloldjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk azt élesztős folyadékot, és simára gyúrjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és kelni hagyjuk kb. 30 percig.
Ha szeretnénk tenni bele, finomra aprítjuk a lecsepegtetett szárított paradicsomot és olajbogyót. A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, beledolgozzuk a paradicsomot és az olajbogyót, majd téglalap alakúra kilapítjuk. A tésztalapot 2/3-át hosszában behajtjuk és lenyomkodjuk. Ráhajtjuk a szemközti 1/3-ot, és ismét lenyomkodjuk. Végül középen félbehajtva hengerré sodorjuk.
A megformázott bagettet lisztezett tepsibe fektetjük, a tetején ferdén bevagdossuk, és szóróflakonból vizet permetezünk rá. Az előmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd ismét megspricceljük, és a 200 fokra visszakapcsolt sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.