Előző este a kovászhoz a teljes kiőrlésű lisztet egy tálban elkeverjük 3/4 dl langyos vízzel. Letakarjuk konyharuhával, és éjszaka állni hagyjuk.
Másnap a burgonyát puhára főzzük 20 perc alatt, majd leszűrjük és meghámozzuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, felszeleteljük, és a serpenyőben felhevített olajon vagy zsíron közepes tűzön üvegesre pirítjuk kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a felkockázott bacont, rövid ideig tovább pirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk. A búzalisztet és a kovászt tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, hozzáöntjük az élesztős folyadékot és présen át belenyomjuk a burgonyát. Robotgép gyúrópálcájával alaposan összedolgozzuk, majd belevegyítjük a hagymás szalonnakockát. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 60 percig.
A megkelt tésztát félbevágjuk, lisztezett felületen erőteljesen átgyúrjuk, és két hosszúkás cipóvá formázzuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, konyharuhával letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A kenyereket az előmelegített sütőben alulról a 2. sínen sütjük 25-30 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.