A palacsintához a hozzávalókat kézi habverővel alaposan simára keverjük, fél órát pihentetjük, ha szükséges vízzel tovább hígítjuk. Teflon-, vagy kerámiaserpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
Az előzőleg kiválogatott, átmosott kölest előre megfőzzük egy csipet sóval. Amikor kihűlt, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingot, és krémesre dolgozzuk. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük citromhéjjal és mazsolával.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kölestöltelékhez és óvatosan összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk.
Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk kókuszzsírral, és belerakjuk a kikent jénaiba a palacsintákat úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.
Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a vanília kivonattal. A palacsinta rakottas tetejére kanalazzuk és a 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük. 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, vagy bármiylen por alakú cukorpótlóval, és a sütőedényben, melegen tálaljuk.
Megjegyzés
Tej-, és gluténmentes diétába is beilleszthető. Tartalmasabb leves után is szervírozhatjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.