Elkészítjük a palacsintatésztát: a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzá adagoljuk a tejet úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk.
A palacsintákat kiolajozott palacsintasütőben kisütjük.
Egy tepsit alaposan kikenünk vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját két evőkanál vajjal és a citrom reszelt héjával kissé habosra keverjük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk a felvert tojáshabot is. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük, majd középen kettévágjuk.
Belerakjuk a kivajazott sütőedénybe úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket.
Az öntethez összekeverjük a tojásokat a tejjel, a tejföllel, a cukrokkal és a pudingporral, csomómentesre dolgozzuk, majd ráöntjük a palacsintára és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Egy kiadós leves után második fogásként is kínálhatjuk, de desszertként is kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.