A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és ízlés szerint megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd háromfelé osztjuk. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk és bevagdossuk. A hagymát karikákra szeljük.
Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk: először a krumplit, rá a kolbászt, aztán újra a krumplit, majd a hagymát, és az utolsó krumpliréteget a szalonnával rakjuk meg.
Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a krumpli megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és így sütjük tovább. Kb. másfél óra alatt készre sül. Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a finom magyaros egytálétel viszonylag gyorsan készen van, csak betesszük a sütőbe, és máris fogyaszthatjuk.
Tipp: Még ízletesebbé tehetjük az ételt, ha a füstölt szalonna mellé kolozsvári vagy sózott szalonnát is teszünk. Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.