A padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk maximum 2x2 cm-es darabokra, a póréhagymát fél cm vastag karikákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a bazsalikomot felaprítjuk.
Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, felhevítjük, és rádobjuk a felaprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Felöntjük paradicsompürével és 2 dl vízzel, és az egészet összeforraljuk kb. 15-20 perc alatt.
A tésztát kifőzzük lobogó sós vízben. (Hogy ne ragadjon össze leszűrés után a tálalásra váró meleg tészta, meglocsoljuk néhány evőkanál olívaolajjal és alaposan összeforgatjuk.)
Tálaláskor összekeverjük a ragunkat a tésztával, megszórjuk néhány friss bazsalikomlevéllel, ízlés szerint, sajttal, frissen szeletelt fokhagymával. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés
TIPP: Ha végképp nem maradhat el a hús, akkor adjunk a raguhoz 25 dkg száraz füstölt kolbászt és így főzzük össze a zöldségekkel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.