Elkészítés: Először a bolognai ragut készítem el: a hagymákat felaprítom, és olajon megdinsztelem, ezután hozzáadom a darált húst, kevergetve pirítom, amikor kifehéredett, akkor adom hozzá a karikákra vágott szárzellert, sárgarépát, zöldpaprikát. Pár percig tovább kevergetem, majd mehet bele a kétféle paradicsom, fűszerezem ízlés szerint bazsalikommal, oregánóval, őrölt borssal, sóval, pici cukorral, őrölt babérral. Lefedem, és lassú tűznél, néha megkevergetve fél órán át párolom.
A házi lasagne tésztát 4 tojásból elég készíteni 4 adaghoz. A tészta hozzávalóit gyorsan kidolgozom kézzel, asztalon kisodrom egy vastagabb hengerré, majd 5-6 felé vágom. A tésztagépen átengedem 1-5 fokozatig mindegyik csíkot, majd nagyobb darabokra vágom, és bő olajos, sós vízben 1-2 percet forralom. Ezután leöntöm róla a víz nagyobb részét, hogy ne ázzon a tészta, de nem hagyom szárazon sem, mert gumis lesz.
Egy nagyobb tepsit kiolajozok, erre kerülnek az alsó tésztalapok. Erre kanalazom a bolognai ragu 2/3 részét. Erre újabb lapok jönnek, amire a spenótleveleket terítem (én fagyasztottal dolgoztam, azt előtte kiengedtem), borsozom, 4 gerezd fokhagymát reszelek rá, majd a tömlős sajtkrémet is rányomom darabokban. Ezt befedem a maradék tésztával, amire a maradék bolognai ragu kerül. A tetejét meghintem reszelt parmezán sajttal.
Előmelegített 180 C fokos sütőben fél órát sütöm, amíg szépen megpirul a sajt a tetején.
Tálalás előtt egy kicsit hűlni hagyom, mert csak akkor szeletelhető szépen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.