Elkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk. 1,5 liter vízben feltesszük főni. A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a húshoz a vízbe tesszük. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Kb. 50 percig fedő alatt, kis lángon főzzük, közben a habját leszedjük.
Amíg a leves fő, megpucoljuk a céklát, a káposztát, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát. A céklát és a káposztát csíkokra, a hagymát és a krumplit kockára vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
Nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, megpároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zöldségeket. Óvatosan ráöntjük a hús főzőlevét, majd beletesszük a húst is. Felforraljuk, és további 25 percig főzzük.
A virslit karikára vágjuk, a fokhagymával együtt beletesszük a levesbe, felforraljuk. A petrezselymet apróra vágjuk, és azt is levesbe keverjük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük.
Tálaláskor tejföllel és kaporral díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.