A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel.
Ezután a szilikonformákat kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, egy ecset segítségével, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen (spatulával, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét).
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formát a hűtőből, és szintén kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni (egy spatula segítségével most is óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét).
Egy serpenyőbe öntsük bele a Hulalát (v. habtejszínt) majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó kevergetés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre (addig főzzük, míg elválik az edény falától a massza).
Ezután hűtsük ki teljesen a masszát mielőtt a formában lévő csokoládéba töltenénk.
Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, és a kókuszos massza is teljesen kihűlt, akkor a masszával töltsük fel a csokoládéformát kb. a 3/4 részéig.
Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkáskanállal, kanalazzuk a kókuszos töltelékre. Ezután egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.
Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba, és úgy kínáljuk. Egy szép díszcsomagolásban akár ajándékba is adhatjuk.
Megjegyzés
Házilag is készíthetünk finom bonbont, melyet ízlés szerint megtölthetünk kókuszos, marcipános, esetleg gyümölcsös töltelékkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.