A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi alapanyaggal, a cukorral, a vajjal, a tojással és a sóval együtt. Alaposan elkeverjük, és tésztát dagasztunk belőle kb. 5 perc alatt. Majd lefedjük egy konyharuhával és kb. 20-30 percig kelni hagyjuk.
Ezután a megkelt tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, letakarjuk fóliával és a hűtőbe tesszük 3-4 órára, de akár egy éjszakára is. Ezután elővesszük a hűtőből, és még fél órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a kókusztölteléket. Egy lábasban a tejet, a vajat, a cukrot és a vanília aromát felmelegítjük. (De ne forraljuk, csak a cukor olvadjon el.) Majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket és félretesszük hűlni. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy a másfél tábla csokoládé méretének kétszeresét vegyük alapul. Mikor kinyújtottuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és ott folytatjuk az összeállítást.
A kókusztölteléket a középső sávba kanalazzuk, és szépen egyenletesre igazítjuk, majd rátesszük az egész és a fél tábla csokit. A tészta két oldalát egy éles késsel bevagdossuk azonos számú csíkokra. A tésztacsíkokat felváltva a csoki tetejére hajtogatjuk. Letakarjuk és hagyjuk kb. 30-40 percig pihenni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kalács tetejét megkenjük egy kevés vízzel elkevert tojássárgájával, majd kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha melegen szeleteljük, akkor még folyékony a belsejében a csokoládé. Nehéz neki ellenállni, nálunk sosem marad idő arra, hogy kihűljön! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.