Az élesztőt a langyos tejnek kb. egyharmad részével, és egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával, a liszttel, sóval, olvasztott vajjal, a maradék tejjel és cukkoral összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle és mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük.
Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktákat. Előmelegített sütőben, 180 C-on alsó-felső sütés programon kb. 40 perc alatt, pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.