A burgonyás pogácsa tésztájához a lisztet a zsírral vagy a vajjal és a főtt, áttört burgonyával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk.
Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel felvert tojással. Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk
Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Finom, pehelykönnyű pogácsa, másnap is puha, ha marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.