A krumplit apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
Ha megfőtt, leszűrjük és krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, egy villával megpróbáljuk szétnyomkodni.)
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, a zsírt és egy egész tojást. Hozzáadjuk a szétnyomkodott/áttört krumplit és a felfuttatott élesztőt és 2 jó nagy csipet sót. Kicsit félretesszük pihenni. (Kb. fél óra elég neki).
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, légkeveréses fokozatra állítjuk. A tésztát a pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. másfél cm átmérőjűre. Pogácsaszaggatóval vagy egy kisebb méretű pohárkával kiszaggajtuk a pogácsákat.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, egymástól kb 2 cm távolságra. A tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással és szép pirosra sütjük. Igazi sörkorcsolya!
Megjegyzés
Ez tipikusan az a fajta nassolnivaló, ami mellett nem tud elmenni az ember anélkül, hogy be ne kapna pár darabot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.