- A sertészsírból és a lisztből folyós rántást készítünk. Folyamatosan kevergetve, legalább 20-30 percig főzzük.
- Hozzáaadjuk az apróra vágott paprikákat, a felkockázott zellerszárat, hagymát és fokhagymát. Ilyenkor érdemesebb kisebbre venni a lángot, nehogy megégjen a mártásban lévő liszt.
- 15 perccel később beletesszük a gumbóba a felvágott szalonnát és kolbászt. Megvárjuk, amíg kicsit pirulni kezdenek és kb. 10 perccel később az edénybe rakjuk a felkockázott csirkemellett és a fűszereket (paprika, chili, szárított koriander). Alaposan elkeverjük és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje.
- Ha a csirke megpuhult és az ételünk besűrösödött akkor adjuk hozzá a kagylót (annyiszor 10 dkg, ahány főnek készül gumbo). Innentől számítva további 2-4 percig főzzük.
- Friss korianderrel megszórva, rizzsel tálaljuk.
SÜLT BACONÖS SZENDVICS ROPOGÓS KENYÉRREL >>>
BAKONYI SERTÉSRAGU >>>