A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a liszttel, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a tejjel csomómentesre keverjük. A vajat megbarnítjuk, kihűtjük, majd folyamatos keverés mellett hozzácsepegtetjük a tésztához, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Kisméretű (legjobb a 10 cm átmerőjű), bevonatos serpenyőbe merünk a masszából (vastag tésztát kell kapnunk), és amikor szilárdulni kezd, kirakjuk narancsfilékkel, majd óvatosan megfordítjuk, és így készre sütjük. A maradék tésztát hasonló módon kisütjük.
A konyakhabhoz a tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, a végén hozzáadjuk a porcukrot és a konyakot. A meggyet lecsepegtetjük, összeturmixoljuk, áttörjük. A palacsintákat a konyakhabbal és a krémes meggyvelővel kínáljuk.
Fotó: Győrfi Viktória
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.