A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a liszttel, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a tejjel csomómentesre keverjük. A vajat megbarnítjuk, kihűtjük, majd folyamatos keverés mellett hozzácsepegtetjük a tésztához, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Kisméretű (legjobb a 10 cm átmerőjű), bevonatos serpenyőbe merünk a masszából (vastag tésztát kell kapnunk), és amikor szilárdulni kezd, kirakjuk narancsfilékkel, majd óvatosan megfordítjuk, és így készre sütjük. A maradék tésztát hasonló módon kisütjük.
A konyakhabhoz a tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, a végén hozzáadjuk a porcukrot és a konyakot. A meggyet lecsepegtetjük, összeturmixoljuk, áttörjük. A palacsintákat a konyakhabbal és a krémes meggyvelővel kínáljuk.
Fotó: Győrfi Viktória
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.