Elkészítés: A krémhez elsőként készítsünk fűszeres chai főzetet: törjünk meg 4 szem kardamomot, szedjük ki a magjait, szórjuk egy nyeles lábasba a teakeverékkel és a borssal együtt. Öntsük fel épp csak annyi vízzel, ami kb. 1 ujjnyira ellepi. Forraljuk fel, majd gyöngyöztessük további 5 percig, ezután szűrjük le. Az átszűrt főzetet öntsük vissza a forraló edénybe a világos barnacukorral együtt. Forraljuk össze, majd addig főzzük, amíg sűrű szirupot kapunk.
Ha kihűlt a szirup, a krémhez keverjük habosra a 10 dkg vajat a porcukorral, és kanalanként keverjük bele a fűszeres szirupot, amíg selymes lesz. Legvégül keverjük bele a krémsajtot. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
A tortaformánkat vajazzuk ki, a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztához 4 egész kardamomból nyerjük ki a fekete magocskákat, és egy mozsár segítségével őröljük azokat finom porrá. Az étcsokoládét olvasszuk fel mikrohullámú sütőben. Keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, majd egyszerre üssük bele a tojásokat, és szórjuk hozzá a mandulalisztet, a finomlisztet, a kakaóport, a sütőport, valamint a korábban porrá őrölt kardamomot és pici sót, alaposan keverjük ki, végül csurgassuk hozzá a tejet és az olvasztott csokoládét.
A tésztát öntsük a tortaformába, és az előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a sütemény. A formában hagyjuk a sütőből kivéve további 5 percig, ezután sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztát vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém nagyobbik részével, a maradékot kenjük a tetejére. Csokoládéforgáccsal díszítsük ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.