A citromfűleveleket leszedjük, egy lábasba rakjuk, felengedjük vízzel, lefedjük, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakáraq
Másnap kivesszük a hűtőből, és felforraljuk. Forrástól számítva 15 percig forraljuk, és időnként megkeverjük, majd leszűrjük a leveleket. (Ekkor már figyelni kell, mert habosodik és kifuthat.) Ha sötétbarna a főzet, öntünk hozzá egy kevés vizet, majd hozzáadjuk a citromlevet, a citromsavat és a cukrot.
Alacsony lángon főzzük, folyamatosan kevergetjük, hogy a cukor semmiképp se égjen le. Amikor gyöngyözni kezd, még kb. 5 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Sűrű szitán még átszűrjük, hogy ne kerüljön bele apró levéldarab, majd egy tökéletesen tiszta, csírátlanított üvegbe töltöm. Fontos, hogy az üvegeket fokozatosan töltsük: öntünk az aljára majd várunk, aztán félig töltjük, megint várunk, majd tele töltjük. Ez azért fontos, hogy legyen ideje az üvegnek tágulni, máskülönben "felrobban", jobb esetben csak megreped.
Töltés után rácsavarjuk a kupakokat, majd negyed órára fejjel lefelé fordítom őket. Ha kihűlt, már iható is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.