Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 160 fokra, berakjuk már most a szuflétálkákat is, hogy felmelegedjenek.
A karamellhez tegyük a cukrot és a vizet egy kisebb lábasba, forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg barna nem lesz (barna cukor esetén nehezebb a dolgunk, ezt akkor ajánlom, ha már többször csináltunk karamellt!). A kész karamellt öntsük a meleg szuflétálkákba.
A tejet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.
Egy tálban keverjük össze az egész tojásokat a tojássárgákkal, a cukorral, és a vanília-aromával. Ezt öntsük a forró tejhez, és alaposan keverjük el. Ezt egy kislyukú szűrőn öntsük át a karamellel bélelt szuflétálkákba.
Egy nagyobb tepsibe öntsünk forró vizet, ez lesz a vízfürdő, és ebbe helyezzük el a szuflétálkákat. Ezt betesszük óvatosan a sütőbe, és 1 órán keresztül gőzöljük.
Ezt követően már csak hűteni kell néhány órát. Tálaláskor a szuflétálkákban késsel körbevágjuk-meglazítjuk a krémet, és tányérra borítjuk a desszertet, hagyjuk, hogy a karamell rácsoroghasson a vaníliás krémre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.