A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, a tejet, a pudingport, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlét és a két tojássárgáját egy tálba tesszük, és sima krémmé keverjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, cukrot adunk hozzá és tovább verjük, amíg a hab egészen keménnyé nem válik. A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, a formába öntjük és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
A tortát előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A túrótorta összeesik, ha túl magas hőmérsékleten sütjük. Alacsonyabb hőmérsékleten csak egy kicsit emelkedik meg, és kevésbé esik össze. Ez az igazi túrótorta titka. Ajánlott sütési fokozat: villanysütőnél: 150 fok, gázsütőben: 1-2 fokozat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.