Elkészítés: Folyamatos kevergetés mellett, zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket 2 evőkanál hideg vízzel és 1 csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a cukrot. Összekeverjük a tojássárgáját a mandulaaromával, és a habhoz adjuk. A keményítőt, a sütőport és a mandulát is összekeverjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Zsiradékkal kikenjük egy 25 cm átmérőjű, csillag alakú tortaforma alját, és belesimítjuk a tésztát. 180 fokos (gázsütő: 2. fokozat) sütőben 20-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Utána kiborítjuk a formából, és vízszintesen kettévágjuk. A zselatinlapokat kb. 5 percre hideg vízbe tesszük, hogy megpuhuljanak. Forró vízzel lemossuk a narancsot, vékonyan lehámozzuk a héját, és félretesszük. A héj nélküli narancsot kicsavarjuk. 1 dl narancsléhez hozzáadjuk a krém maradék hozzávalóit. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, egy edényben kis láng felett felolvasztjuk, és óvatosan a krémhez adjuk. A tészta felső felét visszatesszük a tortaformába, és rásimítjuk a krém 2/3-át. Rátesszük a torta alsó felét, és a formát legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém megszilárduljon. A megmaradt krémet ne hűtsük be! Óvatosan levesszük a tortaforma szélét, és kiemeljük a süteményt. A megmaradt krémmel bekenjük a torta oldalát és tetejét, majd ismét visszatesszük egy órára a hűtőszekrénybe. Megmossuk és felszeleteljük a csillaggyümölcsöt, vékony csíkokra vágjuk a narancshéjat, és elrendezzük a torta tetején.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.