Elkészítés: Az élesztőt elkevertem a langyos tejjel, pici cukorral, 1 kanál liszttel és felfuttatam. Akkor összevegyítettem a többi hozzávalóval és alaposan megdagasztottam, liszttel megszórtam, és tiszta konyharuhával letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztettem.
Akkor picit átgyúrtam, 4 egyforma darabra vágtam, és zsemléket formáztam belőlük. Sütőpapíros tepsibe tettem, a felvert tojással megkentem és mákkal megszórtam. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
A húspogácsákhoz a hozzávalókat alaposan összegyúrtam, 4 részre osztottam, s kicsit vizes kézzel először gombóckákat formáztam belőlük, amit aztán a tenyeremmel szépen ellaposítottam. Forró serpenyőben, kevés olajjal meglocsolva, néha megforgatva készre sütöttem.
A káposztát legyalultam és összekevertem 1 fej karikára vágott lilahagymával, sóztam, borsoztam, ecettel ízesítettem.
Befejezésképp 4 szelet keményebb sajtot pár percig olvadásig sütöttem a serpenyőben.
A kettévágott zsemlébe először behelyeztem a húspogácsákat, arra a sajtot, majd káposztával befedtem, végül befedtem a zsemletetővel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.