A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk (van amikor csak csirkemellből és combból készítem).
A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk, a zöldpaprikát és paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük, majd felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk és mérsékelt tűzön megpároljuk a hagymát. A tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, ezután a feldarabolt csirkét, valamint a paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5 - 2 dl), átkeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön, kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel alaposan elkeverjük. A húsdarabokat kivesszük a szaftból és félretesszük. A paprikás levet besűrítjük a tejfölös-lisztes habarással és 1-2 perc alatt összeforraljuk.
Visszatesszük a húsokat, óvatosan összekeverjük és csupán egy újabb percig főzzük még együtt. Galuskával tálaljuk és külön kínáljunk még tejfölt hozzá. Savanyúság, uborkasaláta vagy fejes saláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.