- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, ésmegpirítjuk benne a csirkemellet. Ha kész, csíkokra vágjuk.
- Egy kisebb keverőtálban összekeverjük a csirkecsíkokat, a parmezán sajt kétharmadát és a marinara szósz felét.
- Ellipszis alakban kinyújtjuk a pizzatésztát, majd elhelyezzük úgy, hogy a tészta hosszabbik oldala legyen hozzánk közelebb. A tészta közepére halmozzuk a csirkés keveréket, majd befedjük a csirkét a felszeletelt mozzarellával és a bazsalikom levelekkel.
- Egy kés vagy egy pizzavágó segítségével a pizzatészta két oldalát – a tölteléktől indulva – sréhenbevagdossuk, kb. fél centis távolságban, majd a két végétráhajtjuk a töltelékre,és egymást keresztezve a csíkokat is.Megkenjük olívaolajjal a tetejét, majd megszórjuk a megmaradt parmezánnal.
- Tepsire helyezzük, és 8-10 percre a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Ha szép aranybarnára sült,kivesszük, és egy vágódeszkán pihenni hagyjuk, kb. 10 percig.Marinara szósszal tálaljuk, bazsalikomlevéllel díszítjük.
Jó étvágyat!
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon !)