Egy nagy lábasban, közepes lángon, addig sütjük a húsdarabokat olivaolajon, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz. A húst kivesszük a lábasból és félretesszük.
A megmaradt zsiradékba szórjuk a felaprított sárgarépát és hagymát, és egy kis sót, hogy a hagyma gyorsabban puhuljon meg. Tíz percig lassú tűzön főzzük, addig, amíg éppen csak karamellizálódni kezd.
Visszatesszük a csirkedarabokat a lábasba, és beleöntjük a fehérbort valamint a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk, és néhány szem feketeborsot adunk még hozzá.
Meleg vizet – még jobb, ha csirkhús alaplét – öntünk a lábosba úgy, hogy az majdnem ellepje a húst. A lábast lefedjük, de nem teljesen, hagyjunk egy kis rést, hogy a gőz egy része szabadon távozhasson. Lassú tűzön két órán keresztül főzzük. Időnként megkevergetjük, hogy a hús ne tapadjon le az edény aljára.
A zgvacetet hagyományosan fuzival, egy isztriai tésztafélével szolgáluk fel.
A recept és a fotó a Kövesd Donalt Európába! című sorozatból származik, amely február 26-tól látható, minden pénteken, a Food Network tévécsatornán!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.