A tejfölös csirkepaprikás elkészítéséhez a megtiszított, megmosott és szárazra törölt csirkét feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük. Az olajon elkezdjük üvegesre párolni a vöröshagymát, majd pár perc után hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és a paprikát.
Ezután még pár percig pároljuk, majd ráhelyezzük a feldarabolt csirkét. A hús mindkét oldalát fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a pirospaprikával, rákanalazzuk a Piros Aranyat és az ízlés szerinti mennyiségű Erős Pistát, majd alaposan összekeverjük.
Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst, majd megsózzuk és megszórjuk a fűszerekkel. Végül hozzáadjuk a tejfölt, majd alaposan összekeverjük. Ezután az edényen résnyi helyet hagyva lefedjük, majd felforraljuk a levet. Amikor már forr, kisebbre vesszük a lángot, és szép lassan puhára főzzük a húst.
A tarhonyát aranybarnára pirítjuk egy kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, majd átöntjük egy jénai tálba, és lefedjük. Végül mikróba tesszük, és alacsony fokozaton 25 percig mikrózzuk (sütőben is elkészíthetjük).
Tálaláskor a tejfölös csirkepaprikást a tarhonyával és savanyúsággal kínáljuk.
Megjegyzés
Magyarországon igencsak kedveltek a pörköltnek elkészített húsok, legyen az sertés, marha vagy éppen csirke. Én pl. sokszor készítek tejfölös csirkepörköltet, melyhez tarhonyát vagy éppen nokedlit kínálok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.