A paprikás csirke elkészítéséhez a zsírt jól felforrósítjuk, hozzátesszük a kockára vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Amikor egyenletesen világosbarna a hagyma, takarékra vesszük a lángot, rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, és rögtön öntünk rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad.
Erre rakjuk a kettévágott csirkecombokat, jól elkeverjük, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék. Ezután öntünk alá egy kevés vizet, és hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, és mindig egy kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára pároljuk a húst.
Amikor már puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a tejfölt, és jól összeforraljuk. Ha kell még, tovább sózzuk, borsozzuk.
A nokedli elkészítéséhez a lisztből, a tojásból és a sóból egy kevés vízzel nokedlitésztát keverünk, amit bő, sós vízbe szaggatunk. Néhány percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A paprikás csirkét a nokedlivel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.