Elkészítés: 1. A margarint a tejjel együtt kézmelegre melegítjük. Az élesztőt tálba morzsoljuk, egy keveset a margarinos tejből meg a cukorból is hozzáadunk. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a maradék vajas tejet és a többi cukrot. Jól bedagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 40 percen át.
2. Ezalatt a töltelékhez való marcipánt lereszeljük vagy ledaráljuk. Az ugyancsak lereszelt csokoládéval és a lekvárral összekeverjük.
3. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, és 1 centi vastagságúra, 42x35 cm-esre, téglalap alakúra ellapítjuk. Lisztbe mártott késsel 30 kis négyzetre (7x7 cm-esre) vágjuk. A marcipános-csokoládés masszát egyenlő részekre elosztva a tészták közepére halmozzuk. Négy sarkukat a töltelék fölött középen összeforgjuk, majd meggömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.
4. Nem túl közel egymáshoz – hisz a duplájukra nőnek – sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk (két tepsin fér el kényelmesen). Letakarjuk, meleg helyen 40 percen át kelesztjük, majd a tetejüket felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (220 fok, légkeveréses sütőben 200 fok) kb. 10 percig sütjük.
5. A sütemény tetejére való csokoládét nem túl forró vízgőz fölött fölolvasztjuk, és szép vékony csíkban a kis puffancsokra csurgatjuk.
MENNYISÉG: 30 DARAB
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2,5 ÓRA
ENERGIATARTALOM: 230 KCAL/DARAB
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.