A retrókókusztekercs töltelékéhez a szobahőmérsékletű vajat egy tálba habosra keverjük a porcukorral, aztán a kókuszreszeléket is beledolgozzuk, majd félretesszük.
A tésztához egy nagyobb tálban összegyúrjuk a háztartási kekszet a vajjal, a kakaóval, a cukorral, a lekvárral, a rumaromával, közben pedig lassan, részletekben a tejet is hozzá adagoljuk.
Ha úgy érezzük, hogy a massza már kellően egynemű, kinyújtjuk sütőpapíron három-négy milliméter vastagra. Elosztjük a közepén a kókuszos krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
A tekercset megforgatjuk a kókuszreszelékben, majd legaláb egy órát pihenni hagyjuk a hűtőben. Tálalás előtt szeleteljük!
Nézd meg videón is! Így készül a retró kókusztekercs:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.