A csokoládét egy edénybe tördeljük. Folyamatos keverés mellett összeforraljuk a tejet, a habtejszínt, a vajat és a cukrot, majd a csokira öntjük, és hagyjuk állni 1-2 percig, végül homogénné keverjük.
Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, az instant kávét és a likőrt, majd alaposan összkeverjük.
Ha nem használjuk fel mindet, lefedjük, és a hűtőbe tesszük, így, akár 1 hétig is eltartható. Piskóta és palacsinta mellé is remekül illik.
Megjegyzés
Palacsintába, sütibe, bonbonra, muffinba, pudingra/ba, sütibe/re, fagyi, torta, fánk, tejberizs mellé, stb. Pár kiskanálnyit forró tejbe keverve, vagy gyümölcsdarabkákat belemártva... Jaj, ne is soroljuk tovább! :) Nyamm! :P
A receptet Barbikonyha, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.