Előkészítés: A csokoládét apró darabokra tördeljük, kis lábasba tesszük, kisebb darabokban hozzáadjuk a vajat, és fakanállal kevergetve vízfürdőben, felolvasztjuk. A cseresznyét lecsepegtetjük.
Elkészítés: A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig habosra keverjük, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz. Belekeverjük a lisztet, a cseresznyét, majd lazán beleforgatjuk a fehérjéből felvert kemény habot. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kikenjük vajjal, majd beszórjuk liszttel a kapcsos tortaformát. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és grillrácson hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tortabevonó masszát: a csokoládét összetörjük, hozzáadjuk a vajat és vízfürdő felett sima masszává keverjük. A kihűlt tortát tálra tesszük, a tetejét és az oldalát is bevonjuk a csokoládémasszával. Amikor a csokoládémáz kihűlt, tálalásig hűtőben tároljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 380 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.