- A különleges csokitorta elkészítéséhez a kb. 20 centis tortaformát kivajazzuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. 10 dkg csokit lereszelünk.
- A puha vajat a robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a kétfajta cukrot és a sót. Krémesre keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel legalább fél percig keverjük még. A lisztes keveréket két adagban, közepes fokozaton a vajas krémbe keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét is.
- A tésztát a tortaformába töltjük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk, hogy valóban átsült-e. A tortát rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A töltelékhez 40 dkg csokoládét felaprítunk.
- A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a feldarabolt csokoládét. Sima krémmé keverjük, és állni hagyjuk. Amint langyosra hűlt, habverővel kicsit felverjük.
- A tortát három lapra vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel, és kívülről is bevonjuk vele a tortát. A tetejét megszórjuk a kaóporral, és a díszítésig hűtőben pihentetjük.
- A csokidíszeket lehetőleg előző nap készítsük el. A rózsaleveleket megmossuk és szárazra töröljük. A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, és ecset segítségével a levelek eres oldalára felvisszük, nem túl vékonyan. Sütőpapírra helyezzük, és hűtőbe tesszük száradni, dermedni.
- A marcipánt átgyúrjuk, és rózsaszirmokat formázunk belőle.
- A tortát kivesszük a hűtőből. A levelekről leszedjük a megdermedt csokoládét, és a torta közepére halmozzuk. A marcipán rózsaszirmokat fogvájó segítségével elrendezzük a csokoládé között.
Próbáljátok ki ezeket a csokis süti recepteket is: