A tésztához a kekszet sodrófával, vagy késes aprítóban morzsásra törjük. A vajat megolvasztjuk, majd összedolgozzuk a morzsával. Ezután egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
A töltelékhez a tojássárgájákat, a cukrot és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük. Egy lábasban felforraljuk a maradék tejet a sóval, majd levesszük a tűzről. Egy kevés forró tejet a cukros tojáshoz keverjünk, majd az egészet visszaöntjük a többi forró tejhez, és jól összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha már kezd pudingos állagot kapni, szűrőn keresztül átöntjük egy tiszta tálba.
Kissé hagyjuk kihűlni, aztán a felaprított csokoládéra (70% kakaótartalmú) öntjük. Addig kevergetjük, amíg a csoki el nem olvad. Ezután a kekszes alapra simítjuk, és félretesszük.
A tojáshabhoz a fehérjéket a cukorral, a citromlével és a sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékre simítjuk. Azonnal a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg a tojáshab aranyszínűre nem pirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.