- A gluténmentes csokitorta elkészítéséhez első lépésként sütünk 3 db 3 tojásos piskótát. 3 db tojást habosra keverünk 3 ek cukorral, majd spatulával beleforgatunk kanalanként 3 ek rizslisztet.
- Egy 24 cm-es, kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy elkészítjük a további 2 piskótalapot. A piskótákat rácson kihűtjük.
- A krémhez összekeverjük a tojásokat a cukorral és a kakaóporral. Gőz fölött, folyamatosan kevergetve 15 percet főzzük.
- Az étcsokoládét kockákra tördeljük, és a kakaós tojáshoz keverjük, majd 2-3 percig tovább melegítjük a gőz fölött. A gőzről levéve lehűtjük.
- Ezután a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaós krémet, és alaposan felhabosítjuk.
- A tortalapokat megtöltjük a krémmel, bevonjuk a torta oldalát és a tetejét, majd ízlés szerint dekoráljuk. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.