A csokoládés fonat tésztájához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a nádcukrot és 1 csipet sót. Ha felfutott, beleszórjuk a lisztet, és beleütünk 1 db tojást, majd sűrű tésztát dagasztunk belőle. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb. 1 órán át hagyunk megkelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk egy kb. 30 x 30 cm-es négyzetre, megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy három részre lehessen hosszába vágni a tésztát.
Felvágjuk, majd gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk. A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk mandulapehellyel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.