Elkészítés: A szárazbabot és a csülköt (külön-külön) előző este annyi hideg vízbe beáztatjuk, hogy jól ellepje.
Másnap a babot feltesszük főni egy nagy fazékba a füstölt csülökkel és a fűszerekkel. Mikor félig megpuhult a csülök, beletesszük felkarikázva zöldségeket, egészben az egyik fej vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot, valamint a csokorba kötött zellerleveleket, készre főzzük. A legvégén tesszük bele a tárkonyt, amivel jól összeforraljuk.
Amikor minden puhára főtt, rántást készítünk, sok-sok fokhagymával és a másik fej vöröshagymával, ezzel a levest berántjuk, készre forraljuk.
(Mielőtt berántjuk, eltávolítjuk belőle az egészben lévő hagymát, paprikát, paradicsomot és a zellerlevélcsokrot).
Tálalás előtt a csülköt egészben kiemeljük a levesből, kicsontozva, szeletelve tálra helyezzük, mindenki kedvére válogathat belőle soványabb, zsírosabb, esetleg bőrös szeletet a tányérjába. A csülökszeletekre merjük rá a forró levest, amit tejföllel ízesíthetünk, mellé vékony szeletekre vágott lilahagymát, tárkonyecetet és burgonyás pogácsát kínálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.