Elkészítés: Készítünk egy lecsószerű alapot. Mindent nagyon-nagyon vékonyra és hosszúkásra vágunk. A cukkini- és padlizsánszeleteket a zöldségpucolóval hámozzuk, hogy vékony darabokat kapjunk, amit még ketté is vehetünk, hogy jó töltelék legyen.
A hagymát egy kis olajon üvegesre pároljuk, majd sorban hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ha összeértek, megszórjuk, borssal, majoránnával, petrezselyemmel, sóval (vagy ételízesítővel) és pirospaprikával. Aláöntünk egy nagyon kevés vizet, hogy ne égjen oda, de a végén sűrű alapot kapjunk. Hagyjuk vagy 10 percet lassú lángon főni, majd hozzáadjuk a padlizsánt és cukkinit. Ha megfőttek (nem kell sok idő, mert vékonyak), hozzáadjuk a paradicsompürét, csipet cukrot, és hagyjuk még pár percig rotyogni. Tényleg legyen sűrű.
Közben feltesszük a puliszka vizét (1 csapott kiskanál sóval), ha forr, beleszórjuk a darát. Lassú tűzön, gyakori keverés mellett 15-20 perc alatt készre főzzük. Óvatosan, mert nagyon fortyog és kicsap, így amikor nem keverjük, tegyünk rá fedőt. Sűrű kásaszerű masszát kapunk, ami még ilyenkor egy kicsit hígabb, de pár percen belül megdermed. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
Az asztalunkra fektessünk el egy fóliát, kenjük meg vékonyan olajjal, majd öntsük rá a puliszkát. Egy vizes kanállal simítsuk el, kb. kisujjnyi vastagra. Hagyjuk kicsit hűlni, dermedni (kb. 5 perc), majd tegyük rá a zöldséget, és óvatosan - a fólia segítéségével - tekerjük fel.
Jól csavarjuk be, hogy ne tudjon deformálódni, tegyük hűtőbe, míg teljesen kihűl és összeáll, de a legjobb 1 nappal előtte elkészíteni. Hidegen vágjuk, majd a szeleteket melegítsük át.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.