- A megmosott és a végektől megszabadított cukkinit kb. 3 cm hosszú csíkokra metéljük. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát présen áttörjük vagy összezúzzuk, a leöblített rukkolát csíkokra vágjuk vagy falatnyi darabokra tépjük.
- A felhevített olajon megpirítjuk a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk néhány perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rukkolát.
- A pennét a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben haraphatóan keményre (al dente) főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Közben a ricottát vagy a szitán áttört túrót 2-3 ek főzővízzel simára keverjük.
- Végül a pennét összeforgatjuk a ricottás szósszal és a rukkolás cukkinivel. A ráforgácsolt parmezánnal és tetszés szerint rukkolával díszítve tálaljuk.
9 FELÜLMÚLHATATLAN CUKKINIS TÉSZTA >>>