A megpucolt mogyorót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 170-180 fokon 10 percig sütjük (pörköljük), utána pedig konyhai aprítógépben kicsit megdaráljuk (nagyobb darabok is maradjanak).
A tojásokat szétválasztjuk, külön rakjuk a fehérjétől a sárgáját. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzákeverjük az étolajat, 5 ek vizet, a citrom reszelt héját és a levét, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérje felvert kemény habját.
A tésztamasszát kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, valamint 1 ek vizet. A kuglófformát kikenjük kevés zsiradékkal és a kétszínű masszát (sárga, barna) felváltva beleöntjük (így lesz szép márványos). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Miután már megsült és kihűlt, elkészítjük a csokimázat: gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Rögtön ráöntjük a kuglóf tetejére úgy, hogy az oldalára is lefolyjon, majd a még meg nem szilárdult csokimázat megszórjuk a pörkölt mogyoróval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.