A csokis cseh krémeshez a lisztet összekeverjük a zsírral, a porcukorral, a tojások sárgájával, a tejföllel és a sütőporral. Alaposan összegyúrjuk, majd háromfelé osztjuk.
Egy tepsi hátlapján egyenként kisütjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. (Óvatosan, mert könnyen törik!)
A krémhez a lisztet 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, és amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és alacsony tűzön sűrűre főzzük. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémet hozzáadva tovább keverjük. Az elkészült krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe tesszük a vaníliás cukrot és a fél citrom levét. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.
Az alsó lapra tesszük a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül a harmadik lappal befedjük. A tetejét az olvasztott csokoládéval vonjuk be, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Megjegyzés
Nem mondom, hogy könnyű elkészíteni, de a selymesen lágy krém a lapok között maga a mennyország.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.