A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A kétféle cukrot a puha sütőmargarinnal habosra keverjük, a tejet hozzáadjuk, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk. Letakarva fél órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Ezután meglisztezett gyúrólapon kb. 2 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, majd egy 4-5 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok; légkeveréses sütőben 165) kb. 5 perc alatt elősütjük.
Közben a töltelékhez való sütőmargarint, cukrot, mézet és vaníliás cukrot lábasba rakjuk, kevergetve addig forrósítjuk, míg egy kicsit karamellizálódni kezd. Kis lángra állítjuk, a tejszínt hozzáadjuk, 1-2 percig főzzük. Akkor jó, ha sima massza lesz. Ezután a diákcsemegét belekeverjük, a tűzről lehúzzuk.
Ebből a gazdag töltelékből az elősütött tésztakorongokra halmozunk kb. 1-1 kiskanálnyit. A sütőbe visszatoljuk, újabb kb. 6 percig sütjük-szárítjuk.
Amikor kihűlt, a talpukat óvatosan az olvasztott csokoládéba mártjuk és sütőpapírra rakva dermedni hagyjuk. Ha a csokoládé megszilárdult az alján, éles késsel óvatosan elválasztjuk a papírtól.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.