Elkészítés: A tésztalaphoz a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Fokozatosan hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tejjel is simára keverjük. Alaposan vajazott-lisztezett tortaformában 160 fokra előmelegített sütőben bő 1 órán keresztül sütjük (végezzünk tűpróbát!). Ha kisült a tészta, kivesszük a sütőből, és a formában kihűtjük.
Közben 2 marék diót durvára vágunk, és száraz serpenyőben elkezdjük pirítani. Ha már érezzük a kellemes dióillatot, rászórunk 2 evőkanál cukrot és karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről, kihűtjük.
A vaníliakrémhez egy kis lábasban elhabarjuk 3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral és a 4 evőkanál kristálycukorral (vagy egy fél rúd vanília magjaival és 5 evőkanál cukorral), majd csomómentesre keverjük a keményítővel is. Felöntjük a tejjel, és folyamatos kevergetés mellett alacsony lángon besűrítjük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, beleolvasztunk 5 dkg vajat, és rendszeres kavarás mellett kihűtjük.
Ha a tortalap kihűlt, lapjában két- vagy háromfelé elvágjuk, félretesszük.
A diógrillázst kávédarálóban porrá őröljük, a vaníliakrémbe keverjük, majd a tejföllel is összedolgozzuk. A tejszínt a habfixálón található utasításnak megfelelően 2 csomag vaníliás cukorral habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a vaníliás krémmel.
Az alsó tortalapot tortatálra helyezzük, megkenjük a krémmel, ráillesztjük a következő lapott, ugyanígy járunk el, majd bevonjuk a torta tetejét és az oldalát is. Ha nagyon folyna a krém, akkor helyezzük vissza a tortakarikát a torta köré, és úgy dolgozzunk (ez esetben az oldalát majd másképp díszítjük). 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt lekapcsoljuk a karimát, bevonjuk az oldalát is tejszínnel vagy csokidarával, és a tetejét is kidíszítjük. Hosszú pengéjű, éles késsel szépen lehet szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.